Aprecieri de la clienții noștri
"Super buna placuta la atingere merita cumparata!" Ivone

Eficienta pernelor împotriva alergenilor

Care este eficienta pernelor împotriva alergenilor?

Somnologia – știința care studiază somnul – arată că pernele joacă un rol esențial în odihna noastră. Somnul de calitate este garanția unei funcționări corecte a organismului.

Perna, element de bază pentru un somn odihnitor

Cu toate ca multă lume consideră perna un element esențial pentru un somn odihnitor, mulți ignoră aceast adevăr și nu aleg perna potrivită pentru confortul lor.

Pernele – un posibil pericol pentru sănătate.

Cercetătorii ne atrag atenția că pernele folosite prea mult timp, indiferent de calitatea lor, devin periculoase pentru sănătate.

Aceștia recomandă schimbării pernelor la cel puțin doi ani, dar există studii ale unor cercetători americani care sugerează schimbarea pernelor la șase luni.

Set 2 Perne Matlasate 50×70

Care este motivul? Deoarece o multitudine de creaturi și deșeuri se depun la suprafața sau în interiorul pernei pe care dormim în fiecare noapte, iar schimbarea fețelor de pernă, a protecției sau spălarea acestora nu par a fi suficiente.

Acarienii, dușmanii nevăzuți

Pernele pot acumula praf, grăsime și piele moartă, care pot duce la apariția acneei. Mai mult, în perne își pot face culcuș paraziti, bacterii, mucegai, uneori chiar si insecte minuscule, acarieni și fecalele acestora.

Locul preferat al acarienilor sunt cutele pernei dar dimensiunea lor microscopica ne împiedică să îi vedem cu ochiul liber.

Persoanele cu alergii sunt cele mai afectate

Acumularea de acarieni poate provoca probleme de sănătate. Acestea apar în special la persoanele cu alergii, adică aproximativ 20% din populație.

Acarienii fac parte din clasei arahnidelor, organisme mici, chiar microscopice, cu capul, toracele și abdomenul în general nediferențiate, cu aparatul bucal adaptat pentru ros, înțepat sau supt.

Acarienii prefera covoarele, saltelele, pernele, păturile, animalele de pluș și praful din încăperile călduroase, cu un nivel de umezeală ridicată.

Dureri de gât, ochi iritați sau mâncărimi

Efectul acarienilor de praf se manifestă de obicei prin dureri de gât, ochi iritați care provoacă mâncărimi ori prin strănuturi fără motiv.

Deși, există multe soluții pentru a combate apariția acarienilor, simpla schimbare a feței de pernă, spălarea, dezinfectarea ei cu substanțe specifice nu sunt suficiente pentru a ne proteja.

Perna puf si fulgi gasca 70×70

 

Mucegaiul acumulat în pernă poate produce reacții alergice, în special pentru persoanele care suferă de astm, fumătorii sau cei care au afecțiuni ale căilor respiratorii.

Cum ne dăm seama când trebuie să schimbăm pernele

Persoanele cu alergii puternice ar trebui oricum să ia în calcul schimbarea pernei cât mai des.

Pentru a ști când să schimbăm perna trebuie mai întâi să observăm dacă aceasta nu își mai păstrează forma sau dacă dimineața avem dureri de spate și gât sau ne trezim foarte des noaptea.

Umiditatea este periculoasă

În timpul somnului, putem elibera o cantitate de apă cuprinsă între 0,5 și 1,5 l pe noapte.

Această umiditate poate deveni o problemă, fiind motivul pentru care pernele pot degaja mirosuri neplăcute, devenind și un emediu propice pentru microorganisme.

Cum se alege o altă pernă?

Trebuie să vă alegeți perna în funcție de poziția pe care o adoptați în timpul somnului – întins pe spate, lateral sau pe burtă.

Dacă de exemplu, suferiți de dureri la nivelul gâtului, este indicat să alegeți o pernă ergonomică.

Vezi ofertele noastre din categoria perne

În concluzie, este important să fim conștienți de importanța pernei pentru un somn odihnitor și să nu ezităm să o înlocuim atunci cand există semne ale degradării calității sale.